Фактор магазин - 31.10.2017

Македонија доби нова локална самоуправа, некои општини со големи долгови и замрзнати сметки, но со амбициозни ветувања и мегаломански проекти. Дали ревизиите ќе ја утврдат големината на јавниот, но и скриен долг. Каква е иднината на проектот „Скопје 2014“? Што оставија градоначаниците што заминуваат по два или три мандати? Како ќе изгледа Скопје, без Панорамското тркало.

See video

Емисии

27.04.2018 - 01:16
Вакцинацијата останува задолжителна, но што со оние кои ќе ја саботираат... До каде се ветувањата за поевтини лекови во аптеките, но и нивна достапност на рецепт во текот на целиот месец... На кого попрво му треба задолжителна имунизација, на здравството или на пациентите... На овие теми во 24 Анализа одговара министерот за здравство Венко Филипче.
26.04.2018 - 22:27
Тема: Вдагховенија и Мајски оперски вечери Гости: проф. Атанас Коневски и Ќазим Асотиќ
26.04.2018 - 19:53
Договор за името, промени во Уставот... Судските процеси против вмровскиот врв ќе траат со години... За претседателот Иванов политичка одговорност поради опструкциите, не смее да ги помилува Груевски и Мијалков и осомничените за прислушувањето и криминалите... Законот за јазици има фалинки и може да падне на Уставен суд... Интервју со професорот Светомир Шкариќ, во Фактор магазин
26.04.2018 - 17:52
Тема: Поранешни високи функционери од свој џеб ќе враќаат пари во буџетот