Фактор магазин - 12.7.2018

НАТО најде место за Mакедонија. Сега се зависи од промена на уставот за името. Дали може и без референдум? Најприн промена на името, а потоа сојуз со НАТО и ЕУ? Како граѓаните ќе реагираат и кога лидерите ќе ги надминат суетите пред историската шанса? Ќе останеме ли со референцата ФИРОМ или граѓаните ќе гласаат Република Северна Македонија да биде членка на НАТО? На патот до успехот – што рекоа поранешни и актуелни премиери и министри од регионот во интервјуата на Горазд Чомовски.

See video

Емисии

25.09.2018 - 11:03
Младите помеѓу компјутерот и книгите - колку се негува култот на читањето Гостин: Татјана Алексиќ ,проф. по македонски јазик во „Раде Јовчевски-Корчагин“
25.09.2018 - 10:15
Претставата „Тоби“ на Театарот за деца и младинци со повеќе меѓународни награди Гости: Катерина Илиевска - Силјановска, Марија Ѓоргиоска
25.09.2018 - 10:06
Изложба на современ накит Гости: Биби Клекачковска и Глигор Кузмановски
25.09.2018 - 09:56
Стоичев Стоилко, лице со оштетен вид успеа да се искачи на 150 врвови сите над 2.000 м. Гостин: Стоилко Стоичев