ЕВН го организираше „Денот на Тесла“ во изложбениот центар „Матка“

10.07.2018 | 17:54
Прочитано: 928

Над 150 деца имаа единствена можност да бидат дел од едукативниот настан „Ден на Тесла“ во организација на ЕВН Македонија.

Во изложбениот центар за електрична енергија „Матка“ за прв пат се одбележаа 162 години од раѓањето на големиот светски научник, иноватор и футурист Никола Тесла.

„Денот на Тесла“ е само пример за тоа како преку современи и интерактивни образовни методи, светот на енергијата и иновациите можат да се приближат на најмладите“, велат од ЕВН Македонија.

 


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.