Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Недела на неизвесност, ќе добиеме ли датум за преговори со ЕУ?


Грчки погледи, македонски реакции. Мицотакис контра Ципрас и Заев. Зошто граѓаните ги зафати летаргија и апатија? Корупцијата ги зацврстува спрегите меѓу олигарсите и власта. Една изборна единица - идеја без реализација. Во неделната панорама на Трилинг разговори со Јоанис Армаколас од грчката тинк тенк организација Елијамеп, универзитетскиор професор Ило Трајковски. Во рубриката ТВ колумна осврта дава виолинистот и шеф на оркестарот Горан Муратовски.


Мицотаис - Заев, нови односи или стара политика? Зошто се надвисна апатија? Колку е до истрошеноста на политичките лидери? Тв колумна, писателска реч за културата на духот. Гости во Трилинг се поранешниот министер за надворени работи Денко малевски и Илина Мангова од Меѓународен републикански институт


Септември, наместо плодови, ново орање по браздите на правдата. Лигата на политичките и бизнис олигарси не дозволува битка пред судовите. Како ВМРО-ДПМНЕ ќе се врати на власт, дали партијата остана приватна сопственост на Никола Груевски? Има надеж, модерно и функционално училиште за генерацијата на европска Македонија? Манаки - Битола, со светски имиња и со локални навики. ТВ колумна на актерот Рубенс Муратовски.