Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

25 минути - Признаени и непризнаени вакцини: Шанса за слободни патувања на граѓаните


Како да се спречи дискриминацијата кон ромите - извадените зборови кои ги навредуваат ромите се тргнати, направен е пропуст, и тие ќе бидат коригирани и повторно вратени - вели директорката на институтот за македонски јазик Елена Грујовска. Но, болката останува и трае со децении - како што вели пратеничката Љатифе Шиковска.