Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Отворено студио - 31.03.2020


Во отвореното студио на 24 анализа, покрај редовните вклучувања во живо од прес-конференции на релевантните извори за оваа ситуација, гости во студиото немае, но, затоа онлајн гостуваа д-р Ненад Лазов - матичен лекар, кој уште пред проширувањето на пандемијата од Кина ја следи состојбата, нашиот светски познат оперски пејач Благој нацоски кој се јави од Италија како најпогодена земја во светот, задно со д-р Нина Митева - стоматолог за стоматолозите и нивните пациенти во оваа ситуација, но и поранешниот новинар во ТВ 24, Пеце Ацев кој извести за ситуацијата во првата погодена земја на Балканот, Хрватска. Заедно со нив ќе биде и Денис Јанкуловски - активист за човекови права на лицата со нетипичен развој, со кој ќе поразговараме за самоизолацијата на семејствата кои имаат многу поголеми предизвици во вакви услови.

За состојбата со пандемијата од престижната програма „Рехам ал-Фара“ на Обединетите нации во Одделот за јавни информации во Њујорк, САД со свои извештаи за тоа како нивните земји се справуваат со пандемијата од КОВИД-19, испратија Крис Мада (Индонезија), Арлене Тан (Малезија и Сингапур), Марлиз Мутон (Намибија) и Бен Ајоб (Брегот на Слоновата Коска) за испратените извештаи за македонската јавност.


Со претседателот на Собранието Талат Џафери


Воено профитерство - цената на литар масло за јадење 73 денари?. Вештачки пораст на цените и на други прехранбени производи. Кој ја злоупотребува состојбата? Дали има потреба од панично купување на храна? Колку можат да издржат стоковите резерви? Што бара бизнисот од Владата - како помош за шетите кои веќе се видливи?

Гостуваат Никола Поповски универзитетски професор, Абдулменаф Беџети академик, Александар Зарков - ССК, Фатмир Битиќи.