Елаборати за три споменици од „Скопје 2014“ на разгледување во Владата

13.11.2017 | 14:04
Прочитано: 2479

Работната група до министерството за култура ги доставила првите елаборати за споменици од проектот „Скопје 2014“ - за Андон Јанев Ќосето кај комплексот судови и за Мајка Тереза и Воин на коњ на плоштад „Македонија“.

Тие ќе бидат проследени до владата која ќе одлучи што понатаму со нив. Министерот за култура Роберт Алаѓозовски рече дека културното наследство не само што не било соодветно третирано, туку било злоупотребено.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.