10.01.2013 - 16:00
Претседателот на Еврогрупата Жан-Клод Јункер смета дека е потребно повеќе време за спасувачкиот план за Кипар, кој не се очекува да биде договорен...
10.01.2013 - 15:20
Турската медицинска компанија „Матек” донесе одлука за инвестиција во Македонија, вредна 15 милиони евра. Фабриката ќе се гради во ТИРЗ - Бунарџик, а...
10.01.2013 - 15:06
Цената на годишниот зелен картон за мотоцикли ќе се намали од сегашните 5.500 на 1.850 денари. Оваа владина одлука лично на моторџиите им ја...
10.01.2013 - 15:00
Подобрување на условите за работа, обезбедена заштита на работното место, можност за унапредување и наградување на постигнатиот труд. Ова се само дел...
10.01.2013 - 14:06
Нови 34 лица со поранешен статус на деца без родители со завршено средно и високо образование ќе се вработат со новата програма наречена Д10. Од...
10.01.2013 - 13:56
Известувачот на Европскиот парламент за Србија Јелко Кацин рече денеска дека Србија би требало да го почитува договорот за сукцесија и укажа на...
10.01.2013 - 13:45
Во новиот Буџет Владата успеа да обезбеди средства за исплата на една плата за вработените во ОХИС, која треба да ја добијат за два-три дена.  ...
10.01.2013 - 11:34
Донесување закон за мобинг, решавање на статусот на работниците од претпријатијата загубари и потпишување на Колективнот договор во јавниот сектор се...