30.03.2018 - 17:23
Зголемувањето на персоналниот данок на доход од 10 на 18 проценти, за граѓаните со високи примања е дел од владина програма, а тоа значи дека ќе се...
29.03.2018 - 17:57
Информатичарите  апелираат до Владата да не избрзува со покачување на данокот зашто таквото ат хок решение може да биде погубно. Евентуалното...
29.03.2018 - 13:51
Советот на Народната банка на Република Македонија на денешната седница донесе Одлука од 15 мај годинава да бидат пуштени во оптек книжни пари...
28.03.2018 - 17:19
Вицепремиерот за економски прашања Анѓушев и министерот за финансии имаат различни мислења за тоа на која сума треба да се воведе прогресивно...
27.03.2018 - 17:28
Македонија добива иницијална поддршка за искористување на англиските фондови за помош и развој.Ова го договориле министерот за земјоделство...
27.03.2018 - 17:26
Финансирањето на МРТ, изборот на членовите на програмскиот совет, но и гаранциите за авторските права за реемитувањето на странските сервиси од...
27.03.2018 - 11:38
Владата денеска треба да го даде своето мислење за предлог-законот за енергетика. Законот го подготви министерството за економија и треба да овозможи...
26.03.2018 - 17:23
Место кое било пуштано во промет без платена царина, увезено преку фирмата Iнтернационал фуд базар за која се води предстечајна постапка, било...