Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

МНР: Протестна нота за унгарскиот амбасадор поради бегството на Груевски и ...


Македонија ќе мора да размислува за покачување на старосната граница за пензионирање за да обезбе...


Започна откупот на тутунот од реколтата за годинава. Досега отворени се 195 от...


Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска...


Од 17 милиони евра во 2017 година буџетот на Владата следната година ќе стигне до 63 милиони евра...


Откако и премиерот Заев потврди дека имало кавга меѓу вицепремиерот Кочо Анѓуш...


Намерата на Владата за фискална консолидација се гледа во буџетскиот дефицит каде има намалување,...


Освен докторите специјалисти и медицинските сестри од јануари ќе добијат повисоки плати. Ова допо...


Пред нас е економска година во која парите на народот уште повеќе ќе одат во проекти за поддршка ...


По неколку часовна расправа министрите во Владата доцна синоќа го усвоиле буџетот за следната год...