16.05.2018 - 14:03
Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на Народната банка на Македонија и за тоа веќе го известил претседателот на државата Ѓорге...
15.05.2018 - 17:26
Откако дојде новата влада бензините поскапеа за 7.5 денари, а нафтата речиси за двојно,  12.5.  Податоците на Регулаторната комисија за...
15.05.2018 - 10:20
Во Република Македонија од денеска во промет влегуваат новите полимерни банкноти од 10 и 50 денари. Со тоа книжните банкноти од 10 и 50 денари...
14.05.2018 - 18:02
Само мнозинство станари може да дозволи фирмите кои ги одржуваат станбените згради да ги зголеми цените на за одржувањето, велат од Регулаторната...
14.05.2018 - 17:48
Дали со новиот закон за енергетика ќе се воведе пракса да се менуваат претседателот и членовите на Регулаторната комисија доколку не им одговараат на...
14.05.2018 - 14:16
Директорите на царинската управа и на бирото за јавна безбедност, Ѓоко Танасоски и Лазо Велковски потпишаа нов протокол за уредување на постапките...
14.05.2018 - 12:56
Малопродажните цени на горивата од утре се зголемуваат од еден до два денара. Според Одлуката на Регулаторната комисија за енергетика донесена...
14.05.2018 - 09:47
Се повлекуваат книжните 10-ки и 50-ки од промет. Од утре граѓаните ќе можат да ги користат новите полимерни банкноти со оваа вредност или монетите....