04.04.2018 - 17:33
Регулаторните тела за медиумски и за електроснки телекомуникации и јавниот сервис ќе бидат составени од независни експерти, бирани под надзор на...
04.04.2018 - 09:06
Во Стопанската комора на Македонија денеска ќе се одржи бизнис форум на кој директни средби ќе имаат македонски и словенечки компании од ИТ-секторот...
03.04.2018 - 18:53
Новиот закон за енергетика ќе донесе и нов претседател на Регулаторната комисија. Во законот што го презентираше вицепремиерот Кочо Анѓушев, стои...
03.04.2018 - 17:34
Звукот на селската камбана во Муртино ги мобилизраше земјоделците од ова село. Откупната цена на зелката од 30 паднала на 25 денари за килограм. Се...
03.04.2018 - 17:31
150 земјоделци со трактори денеска ја блокираа општинската зграда во Свети Николе. Бараат да се вратат старите критериуми за субвенционирање на...
03.04.2018 - 17:29
Цената на струјата за домаќинствата нема да се зголеми со новиот предлог-закон за енергетика, тврди вицепремиерот Кочо Анѓушев. Домаќинствата ќе...
03.04.2018 - 17:27
Владата се задолжи на домашниот пазар со скоро 29 милиони евра преку аукција на државни обврзници и државни записи, исто толку поради доспеани...
03.04.2018 - 14:13
Предлог- законот за енергетика во кој се вклучени сите забелешки што беа изнесени на јавните расправи во изминатите неколку месеци и дадени преку...