Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Лукаревска: Од институција за репресија и пресметки, УЈП денес е партнер со...


Министерката за финансии Нина Ангеловска е една од седумте жени претприемачи во светот, избрана з...


Депозитите и кредитите на годишна основа продолжуваат да растат. Податоците на Народната банка по...


Поранешната скопската челичана „Арцелор Митал“ официјално стана дел од „Либерти...


Груацијата ТАВ е подготвена да инвестира 45 милиони евра, но се уште го чека списоко...


Повеќе пари за владата, а помалку за Собранието. Ова се предвидува со новиот ребаланс на буџетот....


Светска банка со заем од 125 милиони евра ќе и помогне на државава да ја зајакне одржливоста на ј...


Поддршка за повисоки плати за вработените во приватниот сектор и во јавната администрација, повеќ...


Алоцирање на средствата онаму каде што ќе има најголема ефикасност и каде што може да се постигна...


Во Собранието на Република Северна Македонија од денеска почнува расправата по ребалансот на Буџе...