Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Законот за пазарите се укинува


Бензините од ноќеска на полноќ поевтинуваат за 1,5 денари по литар, а цената на дизел горивата ос...


Цените на акциите на Вол Стрит паднаа поради тоа што инвеститорите не сакаат да преземат ризици п...


Од 1 јануари 2020 година ќе почне транзитната испорака на природен гас  од „Турски пот...


Околу 15 милиони возила на патиштата во Европа користат ЛПГ-автоплин. На ниво на ЕУ таа бројка из...


 Граѓаните можат да добијат и до 20.830 евра субвенција преку проектот „Купи куќа, куп...


Македонските брендови тешко се позиционираат, мала e застапеностa на нашите производи на глобални...


„Од вчера започна поврат на дел од платеното ДДВ за месеците јули, август и септември кон г...


Бруто домашниот производ во третиот квартал...


Управата за јавни приходи (УЈП) започна со исплата на парични средства согласно Законот за враќањ...