25.05.2018 - 17:24
Гувернерот на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска и министерот за финансии, д-р Драган Тевдовски, денес...
25.05.2018 - 17:15
Владата размислува повторно да издаде еврообврзница во следните три години. Излегувањето на меѓународниот пазар на капитал е ставено како извор за...
25.05.2018 - 10:39
Според Извештајот на Европската комсиија Македонија бележи најголем напредок во исполнувањето насоките на ЕУ во Програмата за економски реформи во...
25.05.2018 - 10:22
Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народната банка на Република Македонија, Анита Ангеловска - Бежоска престојуваат во работна...
24.05.2018 - 17:24
Рекордно ниво на задолжување планира Министерството за финансии во наредните три години. Во фискалната стратегија што Владата веќе ја усвои стои дека...
24.05.2018 - 12:55
Министерот за финансии Драган Тевдовски и гувернерот на Народната банка на Република Македонија, Анита Ангеловска - Бежоска се во работна посета на...
23.05.2018 - 20:11
Која фирма ќе ги снабдува граѓаните со струја кои нема да сакаат да ја купат електричната енергија на слободниот пазар, ќе се знае во септември....
23.05.2018 - 15:00
 Заменик-претседателот на владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи, заедно со вицепремиерот за економски прашања и за координација со...