31.05.2018 - 18:20
Од 300 до 400 милиони евра валкани пари се перат во Македонија годишно, како дел од меѓународните шеми. Директорот на Управата за финансиско...
31.05.2018 - 14:07
Од 300 до 400 милиони евра „валкани“ пари се перат во Македонија секоја година, како дел од меѓународните шеми. Директорот на Управата за финансиско...
30.05.2018 - 18:10
Дали економскиот раст од 3,2 е остварлив годинава и ќе го испорача ветеното пред граѓаните -тоа ќе зависи од фокусот што Владата го става пред...
30.05.2018 - 17:35
До март следната година сите домаќинства треба да изберат компанија од која ќе купуваат електрична енергија. Со новиот Закон за енергетика ЕВН-...
30.05.2018 - 13:07
Никој со сигурност не може да каже дали цената на електричната енергија во иднина ќе биде пониска. Тоа е како прашањето да го поставите дали цената...
29.05.2018 - 17:25
И по вчерашното ново поскапување на цената на горивата, Владата нема намера да ја врати назад акцизата за нафтата. Според Анѓушев, тоа е завршена...
29.05.2018 - 17:23
По заканите на граѓанските активисти дека со жив штит ќе го бранат Водно, ако Владата не го смени проектот за гасификација кон Гостивар, ...
29.05.2018 - 13:29
Економско-трговските релации помеѓу двете земји, можностите за нивно натамошно унапредување и поголемо искористување на потенцијалите за инвестирање...