Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Заев: Со повратот на ДДВ граѓаните на самиот старт ќе добијат меѓу 60 до 10...


Поради не издавање на фискални сметки, ДДВ- то во земјата не се собира во целост. Според Меѓунаро...


Осигурителната компанија „Еуросиг“ ќе треба да исплати отштета од над 800 илјади евра...


Бензините, од ноќеска на полноќ, поскапуваат за два денара, а за денар дизелот и естра лесното ма...


По седми пат поништено е одобрението за градба на инвеститорот кај хотелот Лагадин во Охрид. В.д....


УНИБанка АД Скопје, издаде хибриден капитален инструмент познат и како перпетуална обврзница, со ...


Рекордно ниво на странски директни инвестиции влегле во Македонија минатата година.  Инвести...


Просечната каматна стапка на вкупните кредити во јануари достигна 5,3 проценти. Народната банка в...


Вредноста и бројот на странските инвестиции за последниот квартал за минатата година, како и вкуп...


Комисијата за трговските ознаки меѓу Северна Македонија и Грција што треба да се формира во текот...