Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Дали влезот во НАТО ќе донесе економски придобивки?


Со новиот закон - опстојувањето на зелените пазари доведено во прашање. Пазаџи...


Македонија на Индексот на демократија за 2018 година на британскиот неделник „Економист&ldq...


Премиерот Зоран Заев и директорот на Царинската управа Ѓоко Танасоски денеска во Владата ќе го до...


Владата призна дека администрацијата ќе расте, но само ако институциите тоа го предвиделе во годи...


 

Даночните обврзници кои во претходната календарска година оствариле вкупен оданочл...


Државниот инспекторат за труд прави засилени контроли во приватните фирми за исплата на К-15 на в...


Огласите за вработување во државните институции продолжија и по празниците. Царинската управа вра...


Фирмите кои имаат блокирани трансакциски сметки ќе можат да вршат плаќања со пресметка на меѓусеб...


Фирмите кои имаат блокирани трансакциски сметки ќе можат да вршат плаќања со пресметка на меѓусеб...