Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Бензините поефтинуваат за 4 денари


Буџетот за здравството за наредната година ќе изнесува 6,3 милијарди денари, што е за 300 милиони...


Најмоќните банки во земјава во координирана акција да го одржат тековното работење на фирмите од ...


До крајот на годинава земјоделците можат да достават барања за легализација на изградените објект...


Пензионерите кои во текот на годината примаат само пензија и немаат дополнителен приход нема да т...


Најголем дел од фудбалските фанови во земјава сеуште се обесправени - не можат да гледаат престиж...


За седум години е одложена обврската да се пријавуваат во електронскиот систем за даноци во УЈП з...


Правниците и економистите од јавната администрација се непожелни и за бизнисот. Стопанствениците ...


ВМРО-ДПМНЕ нема да го поддржи новиот закон за возила, со кој се воведуваат еколошки налепници. Оп...


Просечната нето плата во септември 2018 година изнесува 24.355 денари и бележи раст во однос на с...