Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

СДСМ: Државата ќе ги исплати долговите кон лозарите, над 1,5 милиони евра ќ...


Работниците прогласени за технолошки вишок во „Еврокомпозит“ денеска протестираа во П...


Вработени во ЗК „Пелагонија“-Битола денеска одржаа мирен протест заради неисплатени п...


Нови 52.000 евра државната МЕПСО ќе потроши за набавка на дополнителен мебел, а планирана е уште ...


Владата ќе го зголемува наталитетот во земјата со проектот на ВМРО-ДПНЕ Купи куќа, купи стан. Ќе ...


Нови подобрени услови, намалена каматна стапка, ќе добие проектот „Купи куќа, купи стан&ldq...


Македонија е рангирана на 33. место во светот, а на 17. во Европа според индексот на економски сл...


Собранието изгласа измени и дополнувања на законот за трговија на зелените пазари, со кои се овоз...


- „Има правен основ за исплата на долгот на лозарите од винарските визби за грозје купено в...


„Успешните економски политики, напредокот во реформите и евроинтегративниот процес ја врати...