09.06.2018 - 17:06
АД ЕЛЕМ, ги отфрла обвинувањата на прес конференција на опозициската ВМРО – ДПМНЕ дека компанијата работи со загуби. Според соопштениети од АД ЕЛЕМ...
09.06.2018 - 17:03
Неспособноста на раководството на АД ЕЛЕМ и РЕК  Битола ги чини граѓаните и време и пари, за сметка на тендерите на фирми блиски до кланот на...
08.06.2018 - 17:27
Сместувањетокое се нуди на странските туристи преку светските електронски мрежи Букинг и ЕР Би Ен БИ им го загрози бизнисот на малите хотелиери и...
08.06.2018 - 17:09
Само со изградба на капитална инфраструктура, може да се постигне економски раст, кој на почотекот на годината е речиси на нула, сметата градежниците...
07.06.2018 - 17:31
Изградбата на ветерни електрани и низа други инвестиции во енергетиката  планирани за идниот период ќе донесат стабилност и конкурентни цени на...
07.06.2018 - 17:29
Економијата е речиси на нулата во првото тримесечје од годината. Според податоците што ги објави Државниот завод за статистика во  2018, растот...
04.06.2018 - 17:33
Доколку се ангажираат жени – инженери на високи позиции во компаниите во македонија, тогаш работата во секоја компанија ќе биде многу поуспешна -...
04.06.2018 - 17:25
Огласите за вработување, наместо пет, во иднина ќе траат само три дена, а пробната работа од шест ќе се намали на четири месеци. Новите измени на...