Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Тевдовски–Ангеловска-Бежоска: Денарот е стабилен, економијата остварува по...


Во земјата 190 илјади лица се водат како невработени. Половината од нив бараат работа. Останатите...


Бројот на издадени одобренија за градба во февруари годинава продолжува да паѓа. Според пдоатоцит...


Хидросистемот „Злетовица“ ќе биде ставен целосно во функција во текот на...


ЗЕмјоделците да ја слушаат науката ако сакаат успешно производство. Потребно е универзитетите да ...


Рекордни 1,1 милијарда денари се издвоени за самовработување, прекфалификација и вработување кои ...


Бордот на директори на Светска банка набргу ќе ја усвои Рамката за партнерство 2019-2023 со која ...


Во првите три месеци од годинава  преку  Меѓународниот аеродром Скопје и аеродромот &bd...


Три проценти раст на домашната економија за годинава прогнозира Меѓународниот монетарен фонд во н...


Над 160 претставници на корпоративни деловни регистри од над 60 држави од денеска присуствуваат н...