Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Бизнис форум на компании од Северна Македонија и Косово


Пензискиот фонд е во стабилна состојба, пензиите како и досега ќе си продолжат со тековна, редовн...


Пензионерите со јулската  пензија ќе добиваат поголема пензија по основ на усогласување на п...


Неформалната економија има негативни последици врз општеството, работниците и креирањето на полит...


Поголема транспарентност и достапност на податоците за банкарските производи за граѓаните, а со т...


Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија (РКЕ) ја поздра...


Собранието денеска ги донесе измените на Законот за додадена вредност. Со ова, даночната стапка з...


Нови препукувања на реалција власт - опозиција. Иако најавија поддршка на Законот за намалување н...


Во рамки на 45. седница, Собранието попладнево започна со расправа по измените на Законот за дода...


Собранието денеска во рамки на продолжението на 45. седница треба да гласа по Предлог законот за ...