Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Просечната нето плата во септември 24.355 денари


„Мерките во предлог Буџетот за 2019 обезбедуваат социјална праведност, повеќе пари кај граѓ...


Во Министерството за надворешни работи денеска бил повикан амбасадорот на Унгарија во Република М...


Македонија ќе мора да размислува за покачување на старосната граница за пензионирање за да обезбе...


Започна откупот на тутунот од реколтата за годинава. Досега отворени се 195 от...


Вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев и министерот за економија Крешник Бектеши денеска...


Од 17 милиони евра во 2017 година буџетот на Владата следната година ќе стигне до 63 милиони евра...


Откако и премиерот Заев потврди дека имало кавга меѓу вицепремиерот Кочо Анѓуш...


Намерата на Владата за фискална консолидација се гледа во буџетскиот дефицит каде има намалување,...


Освен докторите специјалисти и медицинските сестри од јануари ќе добијат повисоки плати. Ова допо...