Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија Економија

Ребаланс на буџет: Државната каса потешка за 50 милиони евра


Вкупните расходи, со ребалансот на буџетот за, годинава, е 3,95 милијарди евра и е за 1,4 отсто п...


Владата на седница одржана вчера го донесе ребалансот на Буџетот за 2020 година, соопшти владин...

Управата за јавни приходи (УЈП) го достави и второто известување до Генералниот секретаријат на В...


Новиот сет на мерки е во насока да понуди стимулирање на приватната  потрошувачка со акцент ...


Компанијата Еуроимпекс, генерален увозник за Брендот Peugeot во Македонија, Србија, Црна Гора, Ко...


Во согласност со планот за капитални вложувања за 2019 и за 2020 година, АЛКАЛОИД АД Скопје реали...


Во текот на 2020 година Северна Македонија ќе забележи пад на БДП од 3,5 проценти, како последица...


Комората на сметководители бара меѓуинституционална координација и комуникација со цел претпријат...


Бензините и дизелот од ноќеска на полноќ ќе поскапат за 3,5 денари Продолжи со читање