12.09.2012 - 13:26
Бавниот економски раст и високите цени на нафтата во оваа година веројатно ќе предизвикаат забавен раст на побарувачката на овој енергенс во светот,...
12.09.2012 - 13:00
Генералниот директор на „ТАВ Македонија” Зоран Крстевски и менаџерот за маркетинг и развој Зафер Меше неделава во Приштина и во Врање ги презентираа...
12.09.2012 - 12:51
Десетина дена по воведувањето на новиот инструмент задолжница издадени се првите во износ од 24 милиони денари. Очекувањата на Владата, според...
12.09.2012 - 12:29
Европската централна банка треба да игра централна улога во супервизијата на банките од еврозоната, се наведува во предлогот за банкарска унија...
12.09.2012 - 12:07
Во услови на скапи енергенси и дефицитарно домашно производство, Македонија недоволно вложува во енергетски ефикасни објекти. Стопанствениците бараат...
12.09.2012 - 10:51
Не треба да се потценуваат последиците од европската должничка криза, предупредува Меѓународниот монетарен фонд потенцирајќи дека таа може да има...
12.09.2012 - 10:06
Албанската влада досега издала 332 концесии за изградба на хидроелектрични централи.Производните капацитети изнесуваат 1.450 мегавати, додека...
11.09.2012 - 17:39
Стапката на невработеност во развиените земји во јули е зголемена на осум од јунските 7,9 проценти, со се поголем број млади луѓе без работа, соопшти...