24.09.2012 - 13:51
На три месеци пред истекот на рокот компаниите не се подготвени сами да набавуваат струја, ниту пак се информирани дека ќе мора сами да излезат на...
24.09.2012 - 13:47
Бензините од ноќеска на полноќ се намалуваат за три денари, односно за 3,5 денари, а дизелот за 1,5 денари, одлучи денеска Регулаторната комисија за...
24.09.2012 - 13:44
Работат над 48 часа неделно, годишно надминуваат 190 часа на работа годишно, работат на празник и во недела или не им е платена или за тоа земаат...
24.09.2012 - 11:52
Руските бизнисмени се повеќе се разочаруваат од деловната клима во Русија. Поради тоа своите бизниси не ги развиваат во Русија, туку заработените...
24.09.2012 - 10:19
На околу 60.000 фирми во Србија им се блокирани сметките поради 147,4 милијарди динари (1,3 милијарди евра) долг и тоа без пресметана камата, што е...
24.09.2012 - 09:31
Француската банкарска групација „Креди Агрикол“ најверојатно ќе ја продаде својата грчка филијала „Емпорики“ за едно евро.   Според информациите...
23.09.2012 - 11:12
Државата конечно го призна најголемиот економски проблем долгот за поврат на ДДВ кон стопанството. Премиерот Никола Груевски им вети на бизнисмените...
22.09.2012 - 17:19
Општините немаат пари за училишните долгови. Ќе бараат заедничко решение и од локалната и од централната власт како ќе се загреваат и превезуваат...