23.10.2012 - 13:02
Романски бизнисмени се интересираат за инвестирање во Кавадарци, соопшти денеска градоначалникот Александар Панов по враќањето на делегацијата од...
23.10.2012 - 12:17
Царинската Управа на позната македонска винарија и ја одезеде акцизната дозвола и и ги затвори складиштата поради тоа што не плаќала акциза. Според...
23.10.2012 - 11:53
Македонија се најде на 23 место од вкупно 185 земји во најновиот извештај на Дуинг бизнис за 2013 година што го објави Светска банка, а се однесуваат...
23.10.2012 - 11:28
Полска минатата година одбележала најголем напредок во извршувањето на реформи поволни за бизнисот, но Сингапур се уште го држи првото место во...
22.10.2012 - 19:24
Државите членки на еврозоната во 2011 година имале подобра контрола врз буџетските дефицити, но нивото на јавниот долг расте над границите...
22.10.2012 - 17:19
Директорски смени на државните енергетски компании. Влатко Чингоски си замина од директорската позиција на ЕЛЕМ. На негово место доаѓа Дејан...
22.10.2012 - 16:55
Зелено светло доби граѓанската иницијатива на АМАН за измените на законот за енергетика. И пратениците од опозицијата и од власта гласаа ЗА и во...
22.10.2012 - 16:49
Наместо мед граѓаните купувале гликозен или пченкарен сируп од продажните места по патиштата или на зелените пазари. Агенцијата за храна открила...