26.10.2012 - 09:14
„Тројката“ меѓународни кредитори од Европската унија, Европската централна банка и Меѓународниот монетарен фонд в понеделник ќе пристигнат на Кипар,...
25.10.2012 - 18:13
25.10.2012 - 17:20
Владата го проби буџетскиот минус во септември. Најновите информации на министертсвоито за финасии покажуваат дека потрошени се сите пари од...
25.10.2012 - 16:59
Земјоделските субвенции освен за подршка на земјоделство, ќе бидат и за купување социјален мир меѓу земјоделците. Во најновата стратегија за...
25.10.2012 - 12:23
Велика Британија во третиот квартал излезе од својата најдолга рецесија од ’50-те години на минатиот век, откако оствари раст од еден процент на...
25.10.2012 - 08:44
Банките во Грција денеска ќе бидат затворени поради 24-часовен штрајк на банкарските службеници, организиран по иницијатива на нивниот синдикат....
24.10.2012 - 18:01
Поразителни подаотци обелодени денес државниот завод за статистика. Менаџерите економската состојба во септември годинава ја оцениле како понеповолна...
24.10.2012 - 17:57
На само неколку километри од Скопје Павле Бошковски веќе 40 години произведува мед. На ова место овде, има 70 сандаци со близу 230 пчелни семејства...