04.11.2012 - 18:20
Расте бројот на неопределени гласачи покажува анализата на Институтот за политички истражувања Скоро половина од анкетираните граѓани немаат одговор...
04.11.2012 - 14:55
Дефицитарните занимања и занаетчиите во исчезнувања од наредната година нема да плаќаат комунална такса. Ова го најави портпаролот Александар...
04.11.2012 - 11:10
Претставници на Групата 20 најразвиени земји во светот и економии во забрзан раст (Г-20) се сретнуваат денеска во Сјудад Мексико за да разговараат за...
04.11.2012 - 11:01
Некаде кон средината на идната година земјоделците и сточарите  ќе можат да обезбедат земјоделска маханизација преку ИПАРД програмата на...
03.11.2012 - 18:56
Животните трошоци растат, парите стигнуваат само за сметки и основните прехрамбени производи. Месото станува луксуз на трпезата. И месарите...
03.11.2012 - 18:39
Единствено што расте во буџетската проекција за 2013 година се задолжувањата на државата, се друго е во лоша насока - ова е првичниот коментар на дел...
03.11.2012 - 17:18
Еве поминаа неколку години од приватизцијата на ЕСМ, и јас како што ви ветив бонбона бизнисот оди како подмачкан. Повисоките сметки за струја се...
03.11.2012 - 17:13
До 15. ноември е рокот до кога лозарите ќе можат да аплицираат за субвенциите од два денари по килограм грозје продадено во некоја од домашните...