08.11.2012 - 09:47
Водечките индекси на Волстрит забележаа пад на вредноста, а нафтата поевтини вчера, еден ден по реизборот на американскиот претседател Барак Обама....
08.11.2012 - 09:44
Според нашите информации сеуште е во тек судското постапување по односните предмети, односно траат роковите на судската постапка и затоа не би...
07.11.2012 - 23:44
Европската банка за обнова и развој (ЕБРД) денеска повика да се овозможи кон предложената банкарска унија во еврозоната да се приклучат и земји...
07.11.2012 - 19:20
07.11.2012 - 16:02
Мобилниот гигант „Ериксон“ ќе отпушти 1.550 вработени во Шведска, се наведува во денешното прес-соопштение на компанијата. Освен тоа, „Ериксон“...
07.11.2012 - 15:06
Продолжува трендот на пораст на цените на основните производите и услуги. Во просек за 5,3 % во октомври пораснале трошоците на живот, во споредба со...
07.11.2012 - 13:18
Две компании во игра за купување на Охис. До последен момент тактизирање и неизвесност, тендерска документација подигнаа една буграскло – турска...
07.11.2012 - 12:29
Земјите од Западен Балкан оваа година се соочуваат со нова рецесија, при што најголем пад од 2,5 отсто се очекува во Србија, додека закрепнувањето во...