19.12.2012 - 15:16
Продолжуваат протестите на охисовци. Повеќе од 200 работници од пред Владата се упатија кон Министерството за финансии. Бараат од првиот финансиер...
19.12.2012 - 13:59
Владата бара концесионер за детални геолошки истражувања во локалитетот Мајдан кај Кавадарци, познат како Алшар. Мајдан е дел од 72-те локации за кои...
19.12.2012 - 13:38
Околу 8.400 лица во изминатите две години ги зголемиле своите знаења и способности потребни за вработување во рамки на проектот „Поддршка за...
19.12.2012 - 09:33
Светската банка одлучи на Ирак да му додели 900 милиони долари за развој на социјално-економски проекти, пренесоа руските медиуми.   Во...
18.12.2012 - 19:07
Економски раст од 1 % за в година проектира Светска банка, а сугерира парите да се трошат за капитални инвестиции. Во последниот извештај за Западен...
18.12.2012 - 18:38
18.12.2012 - 18:26
Проширен мониторинг за Македонија ќе препорача ММФ. Ова е нотирано во прелиминираните заклучоци од посетата на мисијата на Меѓународниот монетарен...
18.12.2012 - 15:10
Синдикатот на Охис повторно побара под итно да се врати стариот закон за пензионирање, со кој веднаш би се решил статусот на повеќе од 200 вработени...