23.06.2018 - 13:28
Дирекцијата за Технолошки индустриски развојни зони потпиша Договор за долготраен закуп на градежно земјиште во ТИРЗ Скопје 2 со компанијата „AIM...
22.06.2018 - 17:48
Марко Слаткаристика го носи Шабан Шаулиќ на Пивофест во Прилеп. Неговата агенција „Ентфинити“ и градоначалникот на Прилеп  Илија Јованоски...
22.06.2018 - 17:28
Не е точно дека Владата ги има утврдено стапките за персонален данок по кои во 2019 година треба да почне прогресивно оданочување доходот, вели...
21.06.2018 - 18:03
Со 10 проценти персонален данок ќе се оданочуваат месечните приходи од 1.000 евра,  додека се што е над оваа сума ќе се оданочува со 18 отсто....
20.06.2018 - 17:32
Tоплификација ја обвинува „ТЕ-ТО“ дека покренува стечај сама на себе, за да не го плати долгот кон Топлификација, кој со каматите стигнал до 30...
20.06.2018 - 17:32
Министерството за финансии не работи на прекројување на државната каса, но сепак анализира што ќе прави со Буџетот во наредниот период. Наспроти...
19.06.2018 - 19:09
Владата на Република Македонија на денешната 75. седница одлучи да му предложи на Собранието нов претседател и членови на Регулаторната комисија за...
19.06.2018 - 17:30
Владата сѐ уште нема направено конечна пресметка на штетата од грешките во проектирањето на трасата на автопатот Кичево-Охрид. Во моментов се...