Егзит прогласен за најдобар европски фестивал

18.01.2018 | 11:14
Прочитано: 1229

Фестивалот Егзит, кој се одржува во српскиот град Нови Сад, беше прогласен за најдобриот европски фестивал, на натпревар кој се одржа во Холандија.

Жирито разгледало 350 музички фестивали кои се одржуваат во 35 европски држави, и заклучило дека Егзит е најдобрит голем европски фестивал и најдобро организиран фестивал. Егзит ја добил и наградата за општествен активизам.

„Ова е голем успех за нас, по четири години повторно да ја освоиме најважната награда во светот, и тоа во конкуренција со фестивали кои имаат и по десет пати поголем буџет од нашиот“, изјави основачот на Егзит Душан Ковачевиќ.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.