Димчевска избрана за в.д. претседател на скопска Апелација

14.03.2018 | 13:24
Прочитано: 809

Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Лидија Димчевска е избрана за вршител должност - претседателка на скопскиот Апелациски суд. Судскиот совет денеска со 13 гласа „за“ и еден „против“ ја избра сѐ до новиот избор на претседател на овој второстепен суд.

Досегашната претседателка на судот, Љиљана Ивановска-Шопова, која заминува во пензија, како претседателка на Кривичниот совет, дозволи бомбите на СЈО да бидат доказ во постапките.


The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.