Зошто се блокира законот за откуп на стаж?
Foto

Зошто се блокира законот за откуп на стаж?

Пензионирање на 62 години за жени и 64 години за мажи ишанси за откуп на стажот. Двете патриски ветувања, се уште се дел од владината програма и сега во форма на законски решенија се блокирани во Парламентот и торпедирани со стотици амнадмани со што се предизвика револт во синдикалните редови.

За пензиионирање и законските решенија одговараше министерката за труг и социјална политика Јагода Шахпаска. Своите забелешки кон министерката упатија и Слободан Трендафилов од ССМ и Ангел Димитров од Организацијата на работодавачи

0 Коментари

Остави коментари