Зип Зап и островот на капетанот

За Божик, немирните близнаци смислуваат нови лудории. По казна, одат со родителите на патување на острово. По пат ги зафаќа бура и не успеваат д дојдат до дестинацијата. Засолниште наоѓаат во викторијанска куќа во која е сместен детски дом со кој управува госпоѓицата Пем. Зип и Зап тргнуваат да ги откријат сите тајни, но ќе се соочат и со непредливдливи ситуации.