Зимски лудории

Во мало место, децата за време на зимскиот распуст организираат натпревар во мавање со снежни топки. Лука и Софија стануваат лидери на два тима. Софија сака да се покаже подобра со Лука и да му докаже дека девојчињата се подобри лидери. Она што започнува како обична детска игра, прераснува во вистинско ривалство, а Лука својата улога на лидер ја доживува многу сериозно. Кога ќе се соочат со снежната тврдина, решаваат да заборават на ривалството и заеднички да ја срушат.