Железници транспорт: Штрајкот е незаконит
Foto

Железници транспорт: Штрајкот е незаконит

Реагираат од Железница транспорт. Од компанијата велат дека во услови на пандемија и енормно зголемена цена на електричната енергија редовно се исплаќаат платите и надоместоците на вработените, а во изминатиот период се зголемени и нивните плати.

Сметаат дека штрајкот на машиновозачите е незаконски, бидејќи не е организиран согласно законот за работни односи и колективниот договор на компанијата.

0 Коментари

Остави коментари