Железничкиот сообраќај во прекин, машиновозачите бараат плата
Foto

Железничкиот сообраќај во прекин, машиновозачите бараат плата

Втор ден штрајк во железница транспорт. Машинскиот и извршниот персонал се во бојкот од вечра наутро  поради што во прекин е патничкиот и товарениот сообраќај. Вработените  ја бараат втората половина од декемвриската плата.

Според информациите од државната компанија, товарниот сообраќај прво бил намален за 90 проценти , а утринава од 7 часот е во целосен прекин.

0 Коментари

Остави коментари