Зголемувањето на минималната плата проблем за текстилците
Foto

Зголемувањето на минималната плата проблем за текстилците

Зголемувањето на минималната плата ќе донесе проблеми со работниците, кои и сега не се продуктивни,  оценија денеска членките на текстилниот кластер. Тие побараа да се врати законското решение со коешто ќе можат на 20 отсто од вработените во една фабрика да  им исплаќаат плата под минималната иако ваков закон веќе беше укинат од уставниот суд.  Дел од членките на текстилниот кластер излегоа со предлог еден ден да покажат граѓанска непослушност, за да ги усвојат нивните барања.

0 Коментари

Остави коментари