Завршни зборови на рочиштето за случувањата од 27 април
Foto

Завршни зборови на рочиштето за случувањата од 27 април

Во Кривичниот суд продолжи судското рочиште за случајот Крвавиот четврток од 27 април. Одбраната на обвинетиот Горанчо Ангелов ги даде завршните зборови и тврдеше дека обвинителството не само што не го докажало обвинението, туку во неговото делување нема ниту едно дејствие со кое би се направило терористичко загрозување на уставниот поредок.. Завршните зборови на адвокатот на Ќосето беа во насока на обвинението кое неколку пати беше променето од страна на јавното обвинителство за на крај да заврши со кривичното дело „терористичко загрозување на уставниот поредок“.

 

0 Коментари

Остави коментари