Завршена амандманската расправа за ребалансот на буџетот
Foto

Завршена амандманската расправа за ребалансот на буџетот

Амандманската расправа за ребалансот на буџетот заврши доцна синоќа, соопшти заменик-министерот за финансии Димитар Ковачевски, порачувајќи дека ликвидноста на буџетот е добра и ќе бидат исплатени сите обврски кон буџетските корисници.

Во однос на проекциите на Светска банка за македонската економија, ковачевски рече дека со нив само се потврдени предвидувањата на владата и на другите меѓународни финансиски организации за негативните стапки на раст предизвикани од кризата.

0 Коментари

Остави коментари