Загаден воздух, Скопје, Тетово и Битола на врвот
Foto

Загаден воздух, Скопје, Тетово и Битола на врвот

И денеска воздухот во Македонија е загаден, покажуваат мерните станици за квалитет на воздухот..

Од скопскиот реон најзагадено е кај ректорат со 80 пм10 честички, а веднаш зад него е Ѓорче Петров со 76. Потоа следат Куманово и Струмица.

Вчера најзагадено беше Тетово и во Битола каде присуството на пм10 честички беше 502 μg/m3, како и во скопје, каде имаше 151 μg/m3.

0 Коментари

Остави коментари