За 26 отсто поевтинува стандардниот приклучок за електрична енергија
Foto

За 26 отсто поевтинува стандардниот приклучок за електрична енергија

Регулаторната комисија за енергетика го одобри новиот ценовник за стандардни приклучоци со кој за 26 отсто се намалува цената за стандарден приклучок.

Воедно се проширува опфатот и опсегот на стандадни приклучоци за домаќинствата и за 60 отсто се намалува цената за одвојување на броило, како и за промена од монофазен во трофазен приклучок.

0 Коментари

Остави коментари