Врховен суд одлучи, Јанкулоска ќе оди во затвор
Foto

Врховен суд одлучи, Јанкулоска ќе оди во затвор

Врховниот суд денеска ја информираше јавноста дека вчера има одлуки според кои се одбиени жалбите поднесени од страна на осудените во предметот „Тенк“ – Никола Груевски, Гордана Јанкулоска и Ѓоко Поповски. Судот ја потврди правосилната пресуда за предметот донесена од Апелација.

Ѓоко Поповски беше осуден на 6 години и 6 месеци затвор, а тој веќе ја одржува својата казна.

Врховен ја потврди и 2-годишната затворска казна за Никола Груевски за набавка на луксузниот мерцедес, додека Гордана Јанкулоска е осудена со 4-годишна затворска казна.

0 Коментари

Остави коментари