Вонреден инспекциски надзор во лабораторијата во Гостивар
Foto

Вонреден инспекциски надзор во лабораторијата во Гостивар

Здравствениот инспекторат денеска, во контрола на лабараторија во Гостивар за која вчера, ТВ 24, објави дека, прави серолошки тестови за Ковид-19 без лиценца.

Директорката на инспекторатот Ирина Бухова, за нашата телевизија потврди дека ќе има вонреден надзор.

Од лабараторијата претходно тврдеа дека серолошките тестови за Ковид-10 ги прават само за интерна употреба.

0 Коментари

Остави коментари