Војник дезертирал од Северна во Јужна Кореја
Foto

Војник дезертирал од Северна во Јужна Кореја

Припадник на војската на Северна Кореја утрово ја преминал границата со силно обезбедување и дезертирал во Јужна Кореја, соопшти војската на Јужна Кореја.

Јужнокорејските војници го однеле дезертерот на безбедна локација.

Јужнокорејската војска посочи дека не е забележана никаква невообичаена активност на севернокорејските трупи во областа од каде побегнал војникот.

Тоа се случи во време кога двете Кореи работат на имплементација на воениот договор што го постигнаа во септември.

0 Коментари

Остави коментари