Во Велика Британија од последици од Ковид-19 починаа над 100.000 луѓе
Foto

Во Велика Британија од последици од Ковид-19 починаа над 100.000 луѓе

Во Велика Британија бројот на починати од последиви од Ковид-19 од почетокот на пандемијата надминаа 100.000 и сега изнесуа100.062 жртви, покажуваат најновите податоци.

Велика Британија е петта земја во светот по бројот на починати, по САД, Бразил, Индија и Мексико.

Бројот на починати е повеќе од двојно од бројот на жртвите во Втора светска војна.

Првата жртва во Велика Британија е потврдена на 30 јануари 2020 година.

0 Коментари

Остави коментари