Во Штип се гласа на 80 избирачки места
Foto

Во Штип се гласа на 80 избирачки места

Во Штип се гласа на 80 избирачки места. Право на глас на овие локални избори имаат 42.045 граѓани. Гласачките места се отворени навреме иако имаше одредени проблеми со апаратите за отпечаток со прст.

Во Кочани, проблемите со апаратот за отпечатоци птредизвикаа нервоза кај гласачите, но изборниот процес и покрај доцнењето на одредени избирачки места досега течеше без особени проблеми.

Граѓаните на селата освен мирни и фер избори очекуваат и решавање на инфраструктурните проблеми.

Во Штип излезноста на овие избори до 13.00 часот е пониска во одонс на претходните локални избори а очекувањата на штипјани се дека денот ќе заврши онака како што започна мирно и без инциденти.

Досега до СВР Штип не се стигнати пријави џза нерегуларности, додека вчера на информативни разговори поради предизботен поткуп  бера повикани жители на Делчево и Кочани. Првите затоа што дав але пари за гласање, вторите затоа што се заканувале на колеги од работа.

0 Коментари

Остави коментари